Marcus Lindgren's blog

29-07-2008 - 10:50av Marcus Lindgren

Internet problem

Som ni kanske har märkt har det varir brist på nyheter under sommaren, detta beror inte på att det inte har hänt något på xbox fronten utan på att jag har en usel internet leverantör som inte bryr sig om sina kunder.

Just som E3 slog upp sina portar så försvann min Iiternet anslutning, detta resulterade i att det var svårt att få upp nyheterna, vi har bara 1 skribent än så länge.

För att göra min internet historik kort så var jag för länge sedan kund hos Adamo, allt fungerade perfekt, jag fick 8/1Mbps ADSL för 249kr i månaden med fast IP,  fast IP var ett krav då jag skall komma åt min dator när jag är på jobbet eller på resande fot, varket bredbandsbolaget eller någon annan leverantör kunde garantera mig en fast IP så det blev Adamo. Adamo var en underbar leverantör, det var nästan aldrig några problem och om det var något internet problem (texc mot någon server i usa) så ringde de personligen tillbaka dagen efter och frågade om internet fungerade bättre. Sedan köpte TDC alla Adamos kunder då Adamo beslutade att de skulla bara ha statsnäts kunder i framtiden, Internet fortsatte att fungera med samma förstklassiga prestanda tills TDC följde Adamo's fotspår och beslutade att ADSL kanske inte var så intresant i sverige.. det är ju företagskunderna som har pengarna.. så de sålde alla ADSL kunder till Alltele förra året.. och där fungerade det bra tills nu..

Jag ringde för att felanmäla min ADSL och satt i telefon kö i 30 minuter.. sedan gav jag upp, "jag ringer i morgon" tänkte jag. så det gjorde jag.. då sa de att det var en liten väntetid pga semester så det kunde ta en dag eller så att fixa det.. "OK" tänkte jag det är väll inte hela världen att vara utan internwet en dag, jag kan ju lira Fable orginalet i väntan på Fable 2..  men nästa dag fungerade det fortfarande inte..  Jag ringde dem igen och då sa de att mitt modem nog var trasigt och frågade om jag hade något annat modem att prova med medans de skulle skicka ett nytt, jag skulle även testa att byta ADSL dosa i tele uttaget m.m..  jag hade dock inget annat modem men eftersom jag skulle besöka mina föräldrar över helgen så sa jag att jag kunde låna deras gamla telia modem. De skulle skicka ett nytt modem på direkten på måndag morgon, jag borde få det tisdag eller onsdag. 

När jag kom hem tisdag så fanns det fortfarande inget modem på posten, ringde för att fråga om kolli ID så jag kunde gå och hämta det på posten innan post avi'n hade kommit (det brukar ju ta en extra dag att vänta på den, de hade redan sagt innan helgen att jag kunde ringa och fråga om den).  Killen som svarade sa att eftersom de hade sådan hög belastning (fick även denna gång vänta 30min i kö) så var han bara "extra" och kunde inte kolla sådana saker, det kunde bara kundtjänst, men ha bad mig ringa kl 9 på morgonen just när de hade öppnat så kunde jag få prata direkt med kundtjänst.. de kunde säga hur långt mitt ärende hade gått och vad mitt kolli ID var.. han kunde dock inte se att något modem hade skickats till mig..

Näste morgon kvart över 9 ringde jag, satt i 30 minuter kö och fick till svar att jag fortfarande inte hade kommit till kundtjänst..  de var upptagna.. och NU fick jag reda på varför..  Alltele hade nämligen tagit över alla 48,000 vattenfalls ADSL kunder.. och alla dessa kunder hade fått sin första faktura.. och eftersom Alltele fakturerar i förskott, och vattenfall i efterskott så satt alla i kundtjänst och svarade på faktura frågor, och mitt ärende hade nog inte äns skickats till tech supporten!!!

Blev dock lovad att han personligen skulle gå och ge mitt ärende till en tekniker..  45 minuter senare fungerade allt..

Man blir inte lite sur, om de hade skickat vidare mitt ärende veckan tidigare till teknikerna så hade jag inte varit utan internet en hel vecka..  det var inget problem med mitt modem, var inget fel med min telefon ledning.. det var något fel hos Alltele som resulterade i detta fel..

Man blir så SUR!